INGREDIENTS:
- 1 gall dindi o “pavita” bonic i net.
- 12 cebes tendres franceses netes.
- 4 pomes netes i trossejades.
- 12 castanyes torrades i pelades.
- 12 prunes seques sense os.
- Sal, pebre i herbes aromàtiques.
- Una copa de vi blanc.
- 1 litre de brou d’au.
- Manteca d’ànec, o de porc o oli d’oliva.
PREPARACIÓ:
- Netejar, rentar i assecar el gall dindi.
- Salpebrar el gall dindi per dins i per fora.
- Saltejar en una paella, les cebes tendres, castanyes i pomes, amb una mica de mantega, sal, pebre i herbes aromàtiques al gust.
- Omplir el gall dindi i cosil-lo perquè no es surti el farciment.
- Preescalfar el forn a 165ºC.
6. Untar amb mantega el gall dindi, col·locar-lo a la safata del forn i afegir-hi 2 gots de brou i un gotet de vi i introduir-lo al forn amb el pit per sota.
7. Cada 30 minuts regar amb el suc de rostit el gall dindi, afegint més brou si s’hagues evaporat tot.
8. Quan estigui daurat per sobre el gall dindi, donar-li la volta i continuar rostint-lo fins que es dauri el pit.
9. Estarà rostit el gall dindi quan un cop daurat, al punxar amb un escuradents de broqueta en el més profund del pit el suc surti transparent i incolor o amb un termòmetre alcanci els 85ºC o més.
10. Si ens hagués quedat un poc daurat, encendre uns minuts el gratinador, tenint molta cura en què no es cremi. Per contra, si es daura massa aviat, cobrir amb paper d’alumini les parts daurades,
11. Un cop rostit, apagueu el forn i envolteu-lo amb papaer d’alumini ben ajustat perquè no es ressequi i guardar-lo dins del forn fins al moment de servir-lo.
12. A l’hora de servir, passar a una font, colar els sucs del rostit com a salsa i servir.